Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 6 sztuk
cebuli 1 sztuka
śmietany ok 1 szklanki
sól, pieprz do smaku
posiekanego szczypiorku 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory w śmietanie

Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w ósemki. Cebulę pokroić w piórka i połączyć z pomidorami. Doprawić solą i pieprzem. Dodać schłodzoną śmietanę i wymieszać. Posypać zieleniną. Odstawić na 10 - 15 minut do lodówki. Zamiast śmietany można użyć gęstego jogurtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak