Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 1 kg
masło 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól, pieprz
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze w panierce

Kapelusze rydzów oczyścić i osuszyć. Delikatnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Zamaczać w roztrzepanych widelcem jajkach a następnie w bułce tartej, smażymy z obu stron na gorącym maśle około 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra45 19.12.2010 14:45
uwielbiam rydze
iwona332 30.09.2010 10:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak