Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pianka jabłkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5 szt.
jajko 3 szt.
koniak 3 łyżki
cukier 5 dkg
cukier waniliowy 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: pianka jabłkowa

Jabłka pieczemy w piekarniku,a gdy ostygną zdejmujemy z nich skórkę. Miksujemy z żółtkami,cukrem, cukrem waniliowym i koniakiem. Białka ubijamy na sztywna masę i dodajemy do jabłek. Podajemy z biszkoptami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 20.10.2013 12:45
bardzo smaczna
Beata73 11.07.2013 09:04
wspaniała,polecam
Łucja1 13.12.2010 19:48
super!
mamusia1 23.09.2010 19:16
pracochłonny ale bardzo dobry!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak