Sposób przygotowania

1. Zrobić kotleciki mielone: mięso mielone połączyć z posiekaną białą cebulą, przyprawą do mięsa, jajkiem oraz wcześniej namoczoną bułką zwykłą pszenną (do mięsa dodać samą bułkę, nie wodę!). Dokładnie wymieszać. Smażyć małe płaski kotleciki na oleju.
2. Pomidor, ogórki pokroić w plastry.
3. Bułki do hamburgerów porozcinać włożyć na chwilę do piekarnika, aby bułki były chrupiące. Po kilku minutach wyjąć je z piekarnika.
4. Do bułki wkładać kolejno: listek sałaty, kotlet, plasterek pomidora, plasterki ogórka, plasterek sera.
5. Przygotować sos: majonez wymieszać z jogurtem i posiekanym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. Hamburgery podać z sosem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Viki

    mmmm... było pycha. a czemu nie dodałaś przepisu na sos ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !