Sposób przygotowania

Obrane i opłukane ziemniaki i cebule ścieramy na drobnej tarce,masę ziemniaczana wykładamy na geste sito i odsączamy. Do masy ziemniaczanej dodajemy jajko, mąkę pszenna i ziemniaczaną oraz sól. Wszystko dokładnie mieszamy. Na rozgrzany olej kładziemy porcje ciasta i formujemy z niego placki. Smazymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy na ciepło posypane cukrem lub polane kwaśną śmietaną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    uwielbiam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    uwielbiam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    przepyszne !:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !