Sposób przygotowania

Kurczaka wraz z włoszczyzną zalewamy zimną wodą, solimyi gotujemy!
. Pod koniec gotowania przyprawić.

Farsz:
Mięso po ugotowaniu wyjąć i zmielić razem z włoszczyzną. Następnie łączymy z surowym jajkiem.Przyprawiamy

Ciasto na pierogi:
Mąkę, sól, masło i żółtko rozcieramy, mieszając, wlewamy stopniowo ciepłą wodę. Zagnieść gładkie ciasto i rozwałkować je na stolnicy posypanej mąką. Wykrawać kółka i nakładać łyżeczką farsz. Dokładnie sklejać.
Pierożki gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju i podawać w rosole. Okrosić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    uwielbiam pierogi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !