Sposób przygotowania

W małym garnku rozpuscic margarynę. Dodac cukier, olej i 1/3 szklanki wody. Wszystko dokładnie wymieszac, tak żeby nie były widoczne kryształki cukru. Wystudzić. Żółtka oddzielic od białek, białka ubic na sztywna pianę. Mąke wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do wystudzonej masy dodać kilka kropli aromatu oraz cały czas mieszajac dodawać po jednym żółtku. Nastepnie dalej mieszajac dodawać stopniowo mąke z proszkiem i migdały oraz pianę z białek. Gotowe ciasto przełozyc na blachę i piec ok. 1 godziny w temp.160-170 stopni. Polać polewą czekoladową i posypać płatkami migdałowymi lub udekorować w dowolny sposób.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    fajny przepis i smaczne ciasto:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię migdałowe smaki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    mniam, mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowite !
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    niezłe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    nigdy takiego nie jadłam ale migdały uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !