Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z rukoli
Rukolę, natkę, czosnek, papryczkę umieścić w misie, dodać sok z cytryny, oliwę, orzechy i ser - zmiksować blenderem na gładko. Przechowywać w lodówce do kilku dni.
rukola | 150 g |
czosnek | 2 ząbki |
papryczka chilli | 1/2 szt. |
sok z cytryny | 1/2 szt. |
orzechy włoskie | 2 łyżki |
płatki migdałowe | 2 łyżki |
natka pietruszki | 1/2 pęczka |
oliwa | 5 łyżek |
orzechy arachidowe | 2 solone, prażone |
parmezan | 3 łyzki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: