Sposób przygotowania

W małym garnku rozpuscic margarynę. Dodac cukier, olej, kakao i 1/3 szklanki wody. Wszystko dokładnie wymieszac, tak żeby nie były widoczne kryształki cukru. Wystudzić. Żółtka oddzielic od białek, białka ubic na sztywna pianę. Mąke wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do wystudzonej masy dodać kilka kropli aromatu oraz cały czas mieszajac dodawać po jednym żółtku. Nastepnie dalej mieszajac dodawać stopniowo make z proszkiem oraz pianę z białek. Gotowe ciasto przełozyc na blachę i piec ok. 1 godziny w temp.160-170 stopni. Posypac cukrem pudrem lub udekorowac w dowolny sposób.

Komentarze

  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    bardzo lubię murzynka, czasami przekładam go masą
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Zawsze pyszny ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ale pięknie wyrósł Twój murzynek.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    nie ma jak murzynek:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !