Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Linguine truflowe z zielonymi szparagami, pomidorami concasse i wędzonym łososiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

linguine truflowe 400 g
Zielone szparagi 150 g
pomidory concasse 2 szt
śmietana kremówka 300 ml
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
parmezan starty 40 g
serek mascarpone 400 g
rukola 1/2 pęczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
wędzony łosoś 100 (norweski)

Przepis i sposób przygotowania na: Linguine truflowe z zielonymi szparagami, pomidorami concasse i wędzonym łososiem

Szparagi obrać, umyć i ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli i cukru. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, zeszklić cebulę, wlać śmietanę, a gdy sos zacznie gęstnieć dodać ser mascarpone. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i Przyprawą do dań z makaronu Prymat. Następnie do sosu dodać szparagi i pokrojonego w paski łososia. Ciepły makaron wymieszać z sosem i rukolą, ułożyć na talerzach, posypać pomidorami concasse i parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edzik 17.07.2013 15:26
bardzo smaczne :)
arbuzowo 17.07.2013 12:08
Uwielbiamy makarony, a ten wygląda wyjątkowo smakowicie
dominikaz 17.07.2013 12:02
super pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak