Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka zielono-czerwona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona papryka 1
pomidor 1
pęczek szczypiorku 1/2
oliwa 1 łyżka
oregano 1 łyżeczka
pieprz, sól
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka zielono-czerwona

Fasole i oliwki osączamy z zalewy. Oliwki kroimy w plasterki. Pomidor myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Cebule obieramy i siekamy. Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wykładamy do salaterki, przyprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Oliwę łączymy z oregano, polewamy sałatkę i delikatnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.01.2013 22:12
pyszna
mariel78 07.09.2012 06:14
super
Andysz 21.07.2012 09:32
mniammm
Dorota37 01.06.2012 13:01
kolorowa i smaczna
pierniczkowo 13.05.2012 15:16
smaczna
gosia47-47 26.02.2012 22:30
pycha
kanu83 09.02.2012 10:51
swietna
Teresa19 03.06.2011 15:51
zdrowa ,kolorowa i pyszna
iwona332 28.01.2011 00:12
super
Patrycja40 28.07.2010 15:34
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak