Sposób przygotowania

Mięso umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać, w dużym rondlu rozgrzać olej, a następnie przesmażyć ją. Papryczkę chili umyć, posiekać razem z pestkami i smażyć razem z cebulą. Dodać mięso, a także sól, pieprz i słodką paprykę.
Podlać szklanką bulionu i dusić 10 minut. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę, marchewkę obrać i podzielić na cienkie plasterki. Warzywa wrzucić do garnka, zalać pozostałym bulionem i gotować na wolnym ogniu. Pomidory obrać, pokroić na ćwiartki i dodać do zupy. Dusić jeszcze 15 minut i podawać gorącą z ciemnym pieczywem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    musi być dobre zrobię to
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    lubię ostre dania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapewne smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    uwielbiam takie zupki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    super zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    super zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawa propozycja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !