Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z parówką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 3/4 l bulionu
mrożone warzywa 1 opakowanie
cebula 1 szt
masło 3 łyżki
ziemniaki 60 dag
parówki 4 szt
śmietana 125 ml
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżki
curry szczypta
natka pietruszki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z parówką

Mieszankę warzyw rozmrozić, ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Z cebuli zdjąć łupinki i posiekać. w dość dużym rondlu rozpuścić masło i przesmażyć na nim cebulę, a następnie wlać bulion i włożyć ziemniaki. Po 10 minutach dodać warzywa i gotować, aż będą miękkie. Dodać słodką paprykę, curry, a także sól i pieprz. Parówki pokroić na kawałki i wrzucić do zupy. Śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami gorącej zupy i wlać ją do rondla. Przed podaniem posypać pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 13.06.2012 11:12
super
RenataZ-et 03.06.2012 19:50
super zupa
kanu83 02.04.2012 16:09
pomysłowa
ewelina63 01.05.2011 13:41
nie jadłam takiej
Kuchareczekjeden 14.03.2011 11:23
fajna zupka:)
ewelina63 19.01.2011 08:46
takiej jeszcze nie jadłam
gusia1000 20.09.2010 20:04
dobra zupa.
aginaa 06.08.2010 09:50
hmmm...:)
pawel007 28.07.2010 19:19
pyszności,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak