Sposób przygotowania

1. Wyrób z mąki, żółtka, oleju, szczypty soli i ciepłej wody elastyczne ciasto. Następnie nakryj, by nie obeschło.
2. Cebulę obierz, posiekaj i przesmaż na pokrojonej w kostkę słoninie.
3. Kaszę, ser i cebulę ze słoniną zmiel w maszynce. Dopraw solą i pieprzem.
4. Rozwałkuj dość cienko ciasto i małą szklanką wykrawaj krążki. Nakładaj na nie po łyżce nadzienia i zlepiaj brzegi, formując pierogi.
5. Wrzuć je do osolonego wrzątku i gotuj 6-8 minut od wypłynięcia.
6. Po odcedzeniu polej pierożki śmietaną, dopraw solą i papryką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    apetycznie wyglądają
  • 0
    lip-samkin-listopad-2015
    Opublikowano

    kasia37

    muszę wypróbować - bo wyglądają i brzmią świetnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !