Sposób przygotowania

Kaszę przygotować jak kaszę jęczmienną na sypko. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać. Boczek pokrajać w kostkę częściowo stopić, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z koncentratem pomidorowym chwilę poddusić, połączyć z kaszą, doprawić do smaku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i posypanego startą bułką, wyrównać powierzchnię i zapiec.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    danie niby dla chłopa, ale korzeni nie da się wyprzeć:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata112

    o, dobre danie na koniec miesiąca
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo smaczne danie, a podane z kaszą to coś dla mnie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !