Sposób przygotowania

1. Ziemniaki ucieramy. Odsączmy wodę. Mieszamy ziemniaki z mąką, jajkami, pieprzem , solą i zagniatamy ciasto.
2. Mięso mielone mieszamy z drobno posiekaną cebulą.
3. Dzielimy ciasto na części i w każdą część wkładamy mięso i zwijajmy w owalny kształt.
4. Gotujemy w wodzie z solą ok 25-30 minut.
5. Skwarki podsmażamy na patelni i polewamy nimi gotowe kartacze.
6. Ja podaję z ogórkiem małosolnym

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    Polecam z całego serca, moje ukochane danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    lubię takie ziemniakowe specjały
  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    moje do tego wyglądają pięknie, bo jak obejrzałam inne przepisy to ...?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ależ dawno nie jadłam kartaczy ... chyba czas to zmienić :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    wyglądają bardzo smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !