Sposób przygotowania

Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 3 minuty.

Grzyby mun gotujemy w osolonej wodzie ok. 3-4 minut a następnie kroimy w cienkie paseczki.

Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę, kapustę pekińską drobno szatkujemy.

Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem i chilli, wbijamy jajko, dodajemy pokrojone warzywa i grzyby, pokrojony na kawałki makaron oraz sos sojowy, dokładnie mieszamy.

Każdy arkusz papieru ryżowego osobno namaczamy w gorącej wodzie. Gdy zmięknie wyjmujemy i układamy na nim farsz. Zawijamy jak krokiety (najczęściej na opakowaniu znajdują się wskazówki jak je zwijać).

Sajgonki smażymy w gorącym głębokim oleju z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Muszą być smaczne :) Wyglądają bosko!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pysznie wyglądają.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ciekawa propozycja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo lubię, a jeszcze nigdy nie robiłam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    pysznosci....;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    pysznosci....;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !