Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet pomarańczowy z campari

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

starta skórka pomarańczy 1 łyżeczka
sok z pomarańczy 100 ml
campari 70 ml
białe wino 1/8 l
cukier 8 1/2 dag
białko 1 sztuka
cytryna 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet pomarańczowy z campari

Z 6 dag cukru, 100 ml wody i skórki pomarańczy ugotować syrop. Do ugotowanego syropu dodać sok z pomarańczy i cytryny oraz campari. Syrop przecedzić. Białko ubić na sztywną pianę z pozostałym cukrem. Ustawić na parze i ubijać dalej aż piana stanie się gęsta. Następnie zdjąć ją z garnka i dalej ubijać aż wystygnie. Potem delikatnie wymieszać z syropem. Wstawić na min. 3 godziny do zamrażarki i mieszać co 30 min. Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji przełożyć do pucharków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak