Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane warzywami

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 sztuk
papryka czerwona 1/2 sztuki
papryka żółta 1/2 sztuki
papryka biała 1/2 sztuki
szalotka 1 sztuka
cukinia 1/2 sztuki
pomidor 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
szczypiorek usiekany 1 łyżka
ser żółty
Sól ziołowa jodowana Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane warzywami

Ziemniaki ugotować w mundurkach, pomidora sparzyć i obrać se skórki.
Z przestygniętych ziemniaków ściągnąć skórkę, przekroić na pół i wydrążyć środki.
Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę i delikatnie poddusić na rozgrzanej oliwie, razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiając solą i pieprzem.
Wydrążone ziemniaki napełnić przygotowanym farszem, na wierzchu ułożyć żółty ser, posypać słodką papryką i zapiec w piekarniku 10 minut, 170 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 05.01.2017 11:49
fajny przepis :)
Klausia 06.02.2016 20:34
ciekawy sposób :)
Anna133 04.08.2013 08:44
uwielbiam takie dania
Monia 11.07.2013 08:52
Ostatnio robiłam podobne, ale nie mam fotek ;-P
Agnieszka-87-25 11.07.2013 08:03
aż rozpływam się jak na to patrze pycha!!!
iwi 11.07.2013 06:38
Przepyszne te ziemniaczki
gosia561 11.07.2013 00:50
świetne takie nadziane ziemniaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak