Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpaczo z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 75 dag
zielona papryka 1 sztuka
ogórek 1 sztuka
cebula 1/2 główki
oliwa 100 ml
ocet winny 3 łyżki
chleb 4 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpaczo z pomidorami

Chleb namoczyć w wodzie. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w drobną kosteczkę tak jak paprykę, ogórek i cebulę. Ocet, oliwę i namoczony chleb przetrzeć mikserem na piure. Potem dodać pozostałe składniki i dalej miksować aż zupa będzie gęsta i zawiesista. Zupę przyprawić solą i pieprzem wg smaku. Postawić ją na ok. 1 godzinę do lodówki. Zupę- chłodnik podajemy z chrupiącym pieczywem i ewentualnie z wytrawnym czerwonym winem. Jest to danie z kuchni hiszpańskiej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak