Sposób przygotowania

dynie obrać,usunąć środek a miąższ pokroić na kawałki o dowolnym kształcie.zalać wodą i gotować pod przykryciem.następnie zmiksować i smażyć bez przykrycia przez ok.10 min.dodać sok z cytryny oraz obrane ze skórki i pokrojone w plastry brzoskwinie.smażyć dżem do uzyskania odpowiedniej gęstości.gorący przełożyć do słoików,dobrze zakręcić i pasteryzować przez ok.10 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    super pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Zrobiłam kiedyś podobnie ale domownicy nie zaakceptowali takiego dżemu,choć mi bardzo smakował
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    jeszcze takiego nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !