Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołabki z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

duża główka kapusty włoskiej
suszonych grzybów 5 dag
cebule 2
ugotowanej na sypko kaszy szklanka
jaja 2
masła roślinnego 2 łyżki
olej
natka pietruszki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Gołabki z grzybami

Grzyby zalać woda i odstawić na kilka godzin po czym ugotować odcedzić i drobno posiekać. Kapustę obgotować w całości i gdy zmieknie wyjąć z wody bardzo starannie osączyć wystudzić i ostrozżnie zdjąć liście . Cebulę drobno pokroić przesmażyc na maśle i dołozyć do grzybów .Jaja ugotować na twardo obrac drobno posiekać i razem z kaszą przełożyć do naczynia z grzybami i cebulą .Przyprawić i dokładnie wymieszać .Na każdy liść nałożyć troche farszu zwinąc gołabki i lekko je spłaszczyć przełozyć do zaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem na każdym położyć wiórek masła i zapiec w piekarniku
SMACZNEGO !!!:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak