Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z zieloną i czerwoną fasolką.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szaragowa zielona mrożona 1 opakowanie
cebula biała
kalafior 1/2
pomidoy 2
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki
sól, cukier, pieprz
fasola czerwona z puszki 1 puszka
ocet winny po 2 łyżki
oliwa po 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z zieloną i czerwoną fasolką.

fasolkę szparagową wrzucić na osolony wrzątek,gotować kilka minut,odlać i pokroić na mniejsze kawałki.kalafior podzielić na różyczki,obgotować 10 min.sparzone i obrane ze skórki pomidory podzielić na cząstki.sparzoną cebulę pokroić na piórka.obgotowaną czerwoną fasolę odcedzić.składniki sałatki delikatnie wymieszać z posiekaną natką.z oliwy,posiekanego czosnku,cukru,szczypty soli i pieprzu utrzeć sos,polać nim sałatkę.schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 20.09.2010 14:28
świetne
annamariakowalczyk3 30.07.2010 06:21
pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak