Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem kalafiorowy z głąba i liści kalafiora :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 1/2 szklanki
woda 1 l
masło 1 łyżka
koperek 1/2 pęczka posiekany
chleb tostowy 4 kromki
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
kalafior 3 szkl.
kalafior 3 różyczki
ziemniaki 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem kalafiorowy z głąba i liści kalafiora :

Części kalafiora, ziemniaki , pierś z kurczaka , marchew- zalać bulionem i gotować 45 minut. Na patelni podsmażyć na maśle połowę pokrojonego koperku , dodać do zupy , wlać śmietankę , mięso podzielić na kawałki i włożyć do garnka
Zmiksować zupę w malakserze - doprawić do smaku .
Z chleba tostowego zrobić grzanki na oleju z masłem .Podawać zupę w filiżankach posypaną grzaneczkami i koperkiem .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 17.12.2011 21:21
może być dobre
Agnik 17.12.2011 21:21
może być dobre
eli_555 20.11.2011 23:12
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak