Sposób przygotowania

Buraki umyc, ugotowac w łupinie, wystudzic i obrać. Wieksze przekroic na pół (wszystkie powinny miec podobna wielkość). Cukier zalać 1/4 szklanki wody, wlać ocet, dodać goździki i cynamon, zagotować często mieszając, żeby cukier się rozpuścił. Buraczki układać w słoikach, zalac zalewą, zakrecić i pasteryzowac 20-25 minut. Odstawić w ciemne, chłodne miejsce na min. 2 tygodnie. Po tym czasie są gotowe do jedzenia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Robię podobne buraczki na zimę, są bardzo smaczne.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    muszę i ja zacząć robić takie buraczki na zimę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !