Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki ziemniaczano-mięsne

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaków 60 dag
karkówki 40 dag
cytryny sok z połowy
mąki pszennej 2 łyżki
przyprawa do mielonego mięsa, czarny pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek., sól, sos sojowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki ziemniaczano-mięsne

Karkówkę oczyścić, umyć, osuszyć i przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Ziemniaki umyć, obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach (lub również przepuścić przez maszynkę) i wymieszać z sokiem z cytryny. Połączyć mięso, ziemniaki, dodać 2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego, po 1 łyżeczce soli, pieprzu czarnego i vegety, 3 łyżki sosu sojowego i mąkę. Wymieszać.

Na patelni rozgrzać olej, nakładać małe porcje masy ziemniaczano-mięsnej i smażyć racuszki na złoty kolor z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 18.01.2012 10:51
nie jadłam jeszcze takich racuszków ale wyglądają smacznie
bursztynek 23.09.2011 01:02
ciekawy pomysł, dla mnie coś nowego i wartego spróbowania
jogobella231
jogobella231 03.04.2011 09:16
pycha
IKrakowianka 10.03.2011 22:55
Uwielbiam :)
Jolanta40 06.02.2011 16:41
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak