Sposób przygotowania

Karkówkę oczyścić, umyć, osuszyć i przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Ziemniaki umyć, obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach (lub również przepuścić przez maszynkę) i wymieszać z sokiem z cytryny. Połączyć mięso, ziemniaki, dodać 2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego, po 1 łyżeczce soli, pieprzu czarnego i vegety, 3 łyżki sosu sojowego i mąkę. Wymieszać.

Na patelni rozgrzać olej, nakładać małe porcje masy ziemniaczano-mięsnej i smażyć racuszki na złoty kolor z każdej strony.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Uwielbiam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ciekawy pomysł, dla mnie coś nowego i wartego spróbowania
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    nie jadłam jeszcze takich racuszków ale wyglądają smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !