Sposób przygotowania

Wątróbki oczyścić z błonek i tłuszczyków. Posolić i popieprzyć . Oprószyć mąką i usmażyć na oleju na rumiano .W ostatniej fazie smażenia dodać masło. Zdjąć wątróbki i trzymać w zawinięte w folię aluminiową by nie ostygły. Na patelnię wlać ocet balsamiczny i wrzucić kilka rozgniecionych malin ( tak z 8 szt ) - gotować aż maliny się rozpadną a ocet zredukuje .
Odsączyć z syropu gruszki. Ułożyć na sałacie .Na każdą kłaść wątróbkę , polewać sosem .Dekorować świeżymi malinami .
Doskonałe zarówno jako ciepła przekąska jak i delikatne danie obiadowe .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    hmm ciekawe
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo elegancko u Ciebie.Nie jadłam takiej wersji, ale spotkałam się z podobnymi połączeniami i chyba wypróbuję, bo bardzo jestem ciekawa smaku.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    smacznie i pysznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !