Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIERNIK ZAPARZANY

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
jajko 4 szt
cukier 2 szklanki
olej 4 łyżki
śmietana 3 łyżki
miód sztuczny 1/2 kg
mąka 5 1/2 szklanki
mleko 1 szklanka
orzechy do smaku
rodzynki do smaku
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: PIERNIK ZAPARZANY

Margarynę, jajka, cukier, olej i śmietanę ucieramy na jednolita masę. Następnie zagotowujemy 0,5 kg miodu sztucznego, gorące wlewamy do masy i ucieramy. Podajemy po trochu 5,5 szklanki mąki, 2 łyżeczki sody i przyprawę do piernika. Zagotowujemy 1 szkl. mleka i wrzące wlewamy do ciasta, dodajemy orzechy, rodzynki. Wlewamy na 3 blachy cienką warstwę. Po upieczeniu przekładamy marmoladą i masą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 21.02.2012 12:23
cieakwy
Kate131 29.06.2011 11:34
ciekawy
edyta51 27.08.2010 19:22
fajowskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak