Sposób przygotowania

Żelatynę zalać 1/2 szklanki gorącej wody. wymieszać dokładnie z woda i odstawić na 20-30 minut żeby sie rozpuściła. Po tym czasie dokładnie wymieszać. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rozpuszczoną żelatynę uzupełnić zimnym mlekiem do objętości 400 ml, wlac do wysokiego naczynia, dodac snieżki i ubijac mikserem ok. 4 minuty do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Piankę przełozyć szybko do tortownicy lub innego naczynia, wsypać częśc jagód i szybko wymieszać (pianka szybko tężeje). Wierzch wyrównać, posypać resztą jagód i wstawić do lodówki.Tężejącą galaretę wylac na wierzch pianki i wstawić do lodówki aby się całkowicie zestaliła. Ja robiłam to jako ciasto bez pieczenia ale bardzo dobre wyjdzie też jak zrobimy je na spodzie biszkoptowym. Można też zrobic z innymi owocami, wtedy galaretkę dobieramy do użytych owoców.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    polly66

    ulubione. tak samo dobrze na gotowych biszkoptach lub herbatnikach
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wygląda na bardzo pyszne:)
  • 2
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    musi byc pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    moje ulubione,pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny deser, nie tylko na latnie dni.
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    świetny przepis, pyszne ciasto!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Mniamuśny deser - ale bym zjadła
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    ciekawy przepis, na pewno wypróbuję go niedługo:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    cudo!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    super deserek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !