Sposób przygotowania

Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rybę ugotować, rozdrobnic. Na 2-3 łyzkach oleju zeszklic posiekana cebule, dodac marchew i całość smazyć często mieszajac do momentu az cała marchew zrobi sie szklista. Podlać 1/2 szklanki wody, dodać rodzynki i dusić ok 20min. Po tym czasie dodac curry oraz sól i pieprz do smaku a takze rozdrobniona rybę. Całość przestudzić. Dodac troche bułki tartej (tyle zeby farsz był zwarty). Wszystko dokładnie wymieszać. Drożdże rozetrzeć z cukrem aż zrobią się płynne. Mąkę posiekać na stolnicy z masłem (powinno miec temp. pokojową). Dodać jajo oraz żółtka, śmietanę, drożdże i odrobinę soli. Wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia, podzielic na 2-3 porcje. Ciasto rozwałkowywać na grubość 1/2cm formując dłogi prostokat o szerokości ok 15cm (w razie potrzeby boki przyciać do pożądanego kształtu). Wzdłuz prostokata układać farsz, zlepic w rulon i pokroic na 5 centymetrowe porcje. Czynnosc powtarzać do wyczerpania składników. Układać na blasze wysmarowanej tłuszczem. Wierzch mozna posmarowac woda z cukrem lub rozbełtanym jajem. Piec w temp 160-180 stopni aż się zrumienią.

Komentarze

  • 2
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Pasztecików z rybą jeszcze nie piekłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe jak smakuje
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super sprawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Nigdy bym nie wpadla na pomysl nadzienia rybnego - genialne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Z nadzieniem z ryby jeszcze nie jadłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    z rybą nie jadłam i jeszcze nigdy nie robiłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !