Sposób przygotowania

Z kalafoira usunac liście i ugotować go w lekko posolonej wodzie. Cebule obrać, pokroić w drobną kostke i zeszklic na odrobinie oleju. Kalafiora dokładnie osączyć, wystudzić i rozgnieść lub zmielić. Dodać jajo, zeszklona cebule i przyprawy i tyle bułki tartej zeby wyszła masa podobna do tej na kotlety mielone. Masę dokładnie wyrobić. Formowac z niej kotlety (mozna obtaczać w tartej bułce) i smażyć na oleju na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Proste,ekonomiczne i smaczne.
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne! miła odmiana od mielonych...
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    koniecznie muszę wypróbować!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczny pomysł.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Robiłam podobne - są naprawdę pyszne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    cz?sto robi? bo bardzo lubi? - dodaj? zamiast zió? ga?k? muszkato?ow?.
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ależ one apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    bardzo fajny ten kalafior :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !