Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kładzione

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

osaczone, tarte ziemniaki 4 szklanki
mąka 2 szklanki
mąka ziemniaczna 1 czubata łyżka
jaja 4 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kładzione

W dużym garnku zagotować posolona wodę. Utarte, osaczonych ziemniaki (ja odsaczam na gęstym sicie), oba rodzaje mąki i jaja dokładnie wymieszać na jednolite ciasto. Posolić do smaku i jeszcze raz wymieszać. Łyżke maczać w zimnej wodzie i kłaść na wrzątek porcje ciasta. Kluski gotować partiami. Podawać z młoda kapustą lub okraszone zrumienionym boczkiem lub wg. własnego uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 10.07.2011 11:01
o tak, pyszota
SmacznaPyza 03.05.2011 13:07
moja Babcia takie robiła - pyszota!
anemon 07.04.2011 07:55
Lubie takie kluseczki, ale sama ich jeszcze nie robiłam. Może czas to zmienić?
agnieszka189 09.12.2010 20:09
dawno ich nie jadlam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak