Sposób przygotowania

W dużym garnku zagotować posolona wodę. Utarte, osaczonych ziemniaki (ja odsaczam na gęstym sicie), oba rodzaje mąki i jaja dokładnie wymieszać na jednolite ciasto. Posolić do smaku i jeszcze raz wymieszać. Łyżke maczać w zimnej wodzie i kłaść na wrzątek porcje ciasta. Kluski gotować partiami. Podawać z młoda kapustą lub okraszone zrumienionym boczkiem lub wg. własnego uznania.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    dawno ich nie jadlam
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubie takie kluseczki, ale sama ich jeszcze nie robiłam. Może czas to zmienić?
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    moja Babcia takie robiła - pyszota!
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    o tak, pyszota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !