Sposób przygotowania

Filety z tilapii zmielić w maszynce do mięsa razem z cebulą. Dodać bułkę tartą i przyprawy do smaku: szczyptę soli, pieprz kolorowy Prymat, przyprawę do ryb Prymat. Składniki wymieszać, z masy uformować małe pulpety.

Marchew i pietruszkę (korzeń) obrać, umyć i zetrzeć na tarce (na dużych oczkach). Warzywa wymieszać. Na patelnię wlać ok. pół szklanki wody, zagotować i położyć warzywa. Dodać 0,5 kostki rosołowej Kucharek, 2 liście laurowe Prymat, 2-3 ziarenka ziela angielskiego Prymat. Warzywa dusić ok. 5 minut. Następnie między warzywami położyć pulpety, dusić na wolnym ogniu ok. 20 minut.

Ryż w saszetkach gotować ok. 20 min. Ugotowany ryż można podać w tradycyjny sposób lub włożyć do małych, plastikowych kubeczków. Odciśnięty kształt kubeczka sprawia, że ryż ładnie prezentuje się na talerzu. Danie można udekorować natką zielonej pietruszki.

Smacznego!

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !