Sposób przygotowania

Galaretke razem z żelatyna rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. jak troche przestygnie wlać do zmiksowanych truskawek i wszystko dokładnie wymieszać. Całośc wlać do salaterki i dodać pokrojone na ćwiartki truskawki, delikatnie zamieszać. Włożyć do lodówki i poczekac aż całkowicie sie zestali. Gotową galaretkę włozyć razem z salaterką na chwilę do gorącej wody, nakryć talerzem i wszystko szybko odwrócić. Całość mozemy udekorowac truskawkami i bita smietaną. Kroić na porcje jak torta. Możemy też galaretke włozyć do małych salaterek i podawać je bezpośrednio w nich.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Nie moge sie doczekac sezonu truskawkowego!
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    przepis pierwsza klasa - wypróbuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !