Sposób przygotowania

Wołowinę umyć i osuszyć, pokroić w paski, następnie włożyć do miseczki i natrzeć olejem sezamowym oraz sosem sojowym. Oprószyć mąką kukurydzianą. W woku rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej mięso. Mięso należy przełożyć na półmisek. Brokuły umyć, osuszyć i podzielić na różyczki i smażyć około 2 minuty
na oleju pozostałym ze smażenia wołowiny. Podlewać co jakiś czas odrobiną wody, dodać sos chiński, usmażone mięso wołowe ii pozostałe składniki, smażyć około 2 minuty. Na koniec posypać ziarnami sezamu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    linka1312

    musi byc pyszna. brokuły podkreslaja smak mieska
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    brokuły są niejadalne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Czy wołowina tak krótko smażona będzie miękka ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Babciagramolka Bunia nie określiłam czasu smażenia wołowiny. W przepisie jest \" W woku rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej mięso\". Czas smażenia wedle uważania każdego z nas. Później wołowinę wyjmujemy na talerzyk, podsmażamy brokuł i ponownie dodajemy wołowinę.
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    wolę z burakami niż z brokułami
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    nie dla mnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    mniam! mniam! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajnie smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !