Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Białak ubić na sztywną pianę i pozostawić. Cukier z margaryną i żółtkami utrzeć na pulchną masę.Następnie dodać mąkę, śmietanę, proszek do pieczenia i zmiksować. Na samym końcu dodajemy ubitą pianęi delikatnie całość mieszamy.N awysmarowaną blachę przekładamy połowę ciasta, na której układamy albo ćwiartki obranego jabłka lub połowki śliwek. Na owoce przekładamy pozostałączęść ciasta i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. ok.160 stopni. Piec do zrumienienia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mnaim
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie ma edycji przepraszam za błąd
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !