Sposób przygotowania

Z 2 jajek, mąki gryczanej, kwaśnej śmietany i szczypty soli wyrobić miękkie ciasto. Rozwałkować je cienko. W naczyniu zagnieść biały twaróg z 2 żółtkami, cukrem waniliowym i cukrem. Duże arkusze papieru przekroić na cztery części, posmarować masłem. Kłaść na nie cienkie placki ciasta, na nie po łyżce twarogu. Pierożki składać na pół, zlepić brzegi. Papier też zawinąć. Papiloty z pierożkami poukładać na blasze, wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury180ºC i piec tak długo, aż papier się zrumieni (wówczas pierożki będą gotowe).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Wypróbowałam :) pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !