Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka drobiowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak
marchew
pietruszka
por
sól
pieprz
natka pietruszki
groszek konserwowy
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowa

2 piersi + 2 udka z kurczaka
2 marchewki
pietruszka
kawałek pora
5 ziarenek ziela angielskiego
2 liście laurowe
sól, pieprz
opakowanie żelatyny na 2,5l wody (60g)
natka pietruszki
puszka groszku konserwowego

W garnku zagotować 2,5l wody. Wrzucić mięso, warzywa i przyprawy (oprócz groszku i natki). Gotować na niewielkim ogniu ok godzinę aż mięso i warzywa będą miękkie. Wywar przecedzić. Mięso pokroić w kostkę a marchewkę w plasterki. Pozostałe warzywa wyrzucić. W razie konieczności doprawić jeszcze wywar do smaku.W niewielkiej ilości zimnej wody rozpuścić żelatynę następnie zagotować i wymieszać z wywarem.W jednej większej lub kilku mniejszych salaterkach układać natkę, marchewkę, groszek i mięso. Następnie zalać ciepłym wywarem i poczekać aż ostygnie. Wstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 25.12.2016 01:12
Wygląda pysznie
Grazyna0211 19.11.2016 09:20
smaczna galaretka
Magula 27.06.2013 09:40
mój mąż uwielbia taka
halina17 26.06.2013 20:40
Bardzo lubię galaretkę drobiową.
MagdaXXX 26.06.2013 20:05
super galaretka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak