Sposób przygotowania

Ryby sprawić i wyfiletować (pozostawić skóre). Z każdego pstrąga powinniśmy otrzymać 2 filety. Filety natrzeć solą i pieprzem. Kurki usmażyć na oleju, przestudzić i zmiksować (najlepiej blenderem) lub bardzo drobno posiekać. Na każdą rybę, w szerszym końcu, kłaść porcję kurek, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką i opanierować w mące. Roladki smażyć na oleju (tym na którym smażyły sie kurki, w razie potrzeby uzupełniając) ze wszystkich stron. Podawać ciepłe. Przed podaniem usunąć wykałaczki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    ale pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajne połaczenie, uwielbiam pstrągi.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !