Sposób przygotowania

Wątróbki oczyścić z błon. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę smalcu i partiami obsmażyć na nim watróbki. Wątróbki (bez tłuszczu) przełożyć do garnka, dodać 1 łyżkę smalcu i dusić pod przykryciem przez ok. 10 minut co jakiś czas mieszając. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do wątróbek. Całość przyprawić solą i pieprzem. Dusić do momentu zeszklenia się cebuli. Podawać z pieczywem. Smalec gęsi przypadkiem znalazłam w Kauflandzie. Można go też kupić w sklepach z żywnością ekologiczna itp.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Co prawda nie przepadam za wątróbką, ale Twoja wyglada bardzo apetycznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    zachęcające
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Gesi smalec zawsze zachowuje w sloiczku, po wczesniejszym obsmazeniu miesa. Jest rewelacyjny.
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetycznie wygląda.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    uwielbiam wątróbkę, a na gęsim smalcu jeszcze nie robiłam. Mam zamrożoną gęś, ale czekam na jakąś super okazję aby ją przyrządzić.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja uwielbiam wątróbkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    smacznie wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !