Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z truskawkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 3 szklanki
truskawki świeże
ocet balsamiczny 2 łyzki
cukier, sól
Pieprz biały mielony Prymat 1/4 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z truskawkami

Ryż zalać 6 szklankami wody, posolić i ugotować na sypko. Truskawki zmiksować na gładka masę (ma jej wyjśc 1,25 litra). Do truskawek dodać pieprz, ocet balsamiczny i cukier (ja dałam 5 płaskich łyżek ale wszystko zależy od tego jak słodkie sa truskawki). Wszystko razem zmiksować. Na talerz nakładać ciepły ryż, polac sosem truskawkowym i przybrać kilkoma truskawkami. Z podanych składników otrzymamy 5-6 porcji.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 02.04.2012 19:22
apetyczny
anemon 17.02.2012 12:18
Twój deser wygląda niezwykle kusząco.
Niunia1 29.07.2011 14:18
pięknie się prezentuje! bardzo smakowicie wygląda:)
Niunia1 29.07.2011 14:18
pięknie się prezentuje! bardzo smakowicie wygląda:)
Izabela/bella81 14.07.2011 08:34
bardzo ładnie wygląda :)
Mysiunia 21.06.2011 08:53
świetny przepis!:)
ewa84 06.04.2011 10:16
apetycznie wygląda
eli_555 13.12.2010 23:06
piękne i pyszne
misia53 02.09.2010 16:06
Pięknie wygląda Twoje danko!
Malinka 17.08.2010 18:24
Truskawki z pieprzem i octem balsamicznym to intrygujące połączenie!
MAŁGORZATA108 29.07.2010 16:40
Już jadłam coś podobnego, było pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak