Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z gyrosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chude mięso wieprzowe 1/2 kg
przyprawa do gyrosa 1 torebka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z gyrosem

Mięso pokroić na równe, niezbyt duze kawałki. Posypać przyprawa do gyrosa i odstawic do lodówki na przynajmniej 3 godziny (najlepiej na noc). Nadziewać mięso na patyczki do szaszłyków, mozna co kilka kawałków miesa dać krążek cebuli. Gotowe szaszłyki smazyć na patelni lub upiec na grilu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 08.07.2012 23:27
ciekawe
Justa32 12.06.2012 13:21
smaczne
ben-ka 05.06.2012 08:53
apetyczne....
malcik111 13.12.2011 21:44
gril, mniami
IKrakowianka 02.06.2011 23:03
przepis bardzo na czasie :)
Ewelina38 29.03.2011 22:09
no, mamy już wiosnę, coraz cieplej to i sezon grillowania można rozpocząć - takie szaszłyki to jest TO !!!
eli_555 13.02.2011 22:32
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak