Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna z miętową nutą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miruna 4 filety
jajko 1 szt
suszona mięta
sól
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna z miętową nutą

Jeśli filety są mrozone to wcześniej należy je rozmrozić. Filety przyprawić sola, pieprzem cytrynowym oraz mietą. Następnie panierować w mące, roztrzepanym jaju i bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej i smazyc z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 01.10.2011 21:50
Pomysł z miętą muszę wypróbować.
eli_555 14.04.2011 23:15
pycha rybka
Ewa104 23.02.2011 08:01
Ja też lubię mirunę, bo jest smaczna i nie ma ości w filetach.Tą miętkę rozcierasz ,tak?
Henryka2 13.02.2011 23:18
Podoba mi się zestaw przypraw!
AGNIESZKA144 14.12.2010 20:06
moja ulubiona ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak