Sposób przygotowania

Warzywa obrać, dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Na wrzątek należy wrzucić warzywa. Ogórki kwaszone zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach i zagotować je ze śmietaną, solą i pieprzem. Po zagotowaniu dodać do zupy( warzywa powinny już być miękkie). Mąkę rozprowadzić zimną wodą, zahartować wrzątkiem i połączyć z zupą. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać kostkę rosołową i posiekaną zieleninę.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    smaczna i zdrowa
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    uwielbiam ogórkową
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    lubię ogórkową
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    a ja bardzo lubię ogórkową
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubię taką zupę :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    ogórkowa to coś dla mnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    moja ulubiona :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    lubię;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !