Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z kaszą manna, lekko posolic. Dodać olej i cały czas wyrabiajac dodawać wodę. Powinnismy otrzymać elastyczne ciasto. Ciasto podzielic na 3 części i pokolei kazdą rozwałkowywać na stolnicy na grubosć 3-4 mm. Wykrawać szklanka krążki. Banany obrac i pokroic w plastry grubości +/-5mm. Na kazdy krążek ciasta kłaść plaster banana i sklejać pierogi (można pomóc sobie i brzegi sklejac widelcem). W dużym garnku zagotować posolona wodę, wlać do niej troche oleju (żeby pierogi sie nie sklejały) i gotowac porcjami przez 5 minut od chwili wypłyniecia. Podawać polane słodka śmietanka ubita z cukrem lub z innymi słodkimi dodatkami. Z tej porcji wyszło mi 30 pierogów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ciekawe. Pewnie smakowalyby wszystkim dzieciakom.
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo pomysłowe, super przepis dla dzieci i nie tylko.
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    świetne,z bananami nie robiłam nigdy,trzeba spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Ja również w takiej wersji pierogów jeszcze nie jadłam ale z pewnością spróbuję.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    ciekawy farsz
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !