Sposób przygotowania

Wodę wlewamy do garnka, dodajemy do niej cukierki. Gotujemy na małym ogniu(bez zagotowywania), dopóki cukierki się nie rozpuszczą i powstanie syrop. To najtrudniejsza część wykonania ice'ówki. Cukierki przywierają do dna i mogą się łatwo przypalić, więc musimy ciągle mieszać łyżką.

WAŻNE! Cukierki muszą być niebieskie, by trunek miał piękny kolor.

Powstały syrop studzimy.

Do zimnego syropu wlewamy spirytus/wódkę.

Przelewamy do butelek, chłodzimy i cieszymy się smakiem niecodziennie wyglądającego trunku :)

DRUGA WERSJA - DELIKATNIEJSZA:

2-3 opakowania cukierków lodowych
0,5 l wódki
szklanka wody

Wykonanie jak wyżej!

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !