Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik duszony w sosie śmietanowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1 sztuka
cebula ok. 4 sztuk
czosnek ok. 5 ząbków
śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Królik duszony w sosie śmietanowym

Królika podzielić na porcję. Każdą porcję natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem; następnie obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju. Cebule pokroić w kostkę i także podsmażyć na oleju; dodać ziele i liść; włożyć porcje królika; wszystko podlać wodą. Mięso dusić tyle aż będzie miękkie, w razie potrzeby uzupełniać wodę. Po uduszeniu krolika wyjąć, a sos zagęścić mąką i śmietaną oraz doprawić go wedle uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak