Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z gruszką i boczkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 2 łyżki
jaja 8 szt
mąka kukurydziana 1/2 szkl.
mleko 1/2 szkl.
boczek 4 plasterki
sól,pieprz,mielona papryka do smaku
gruszki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z gruszką i boczkiem

Gruszki pokrój w ósemki i usuń pestki, pokrój w półksiężyce. Cebulę posiekaj. W rondelku rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Dobrze przypraw i duś na małym ogniu ok 4 min. Jajka roztrzep w misce, dodaj mąkę i mleko, dokładnie wymieszaj. Wlej ciasto na patelnię z podduszoną cebulą. Na wierzch rozłóż gruszki, boczek pokrój w paski, zwiń w ruloniki i ułóż na wierch. Smaż ok 7 min. Gdy ciasto zacznie odstawać od brzegów, ostrożnie przewróć naleśnik na drugą stronę, smaż jeszcze 3 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 18.02.2012 21:17
pycha
Jaheira11 23.12.2011 21:12
pyszności
tomek18 07.10.2011 09:52
świetne
Agnik 11.09.2011 19:08
mniam
ronald88 05.07.2011 00:11
super
KasiaK90 10.06.2011 09:25
świetny przepis
pigila
pigila 24.03.2011 11:14
zestawienie niesamowite
marzena06 19.11.2010 16:07
super
mamusia1 08.08.2010 18:09
ciekawy smak!!
Natalia/tubisiek 03.08.2010 16:20
ciekawe to połączenie
rosik93 01.08.2010 18:25
Ale powiązanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak